image
Sursa foto: jurnal.md

Accident cu multe semne de întrebare la Ștefan Vodă

Un băiat de opt ani a fost lovit de o mașină pe o stradă din satul Palanca, Ștefan Vodă. În timp ce ofițerul de presă al Inspectoratului raional de Poliție afirmă că, după impact, șoferul a dus copilul acasă, o rudă de-a acestuia spune că făptașul a părăsit locul accidentului, lăsând victima în drum. Băiatul a suferit mai multe traumatisme și a ajuns la spitalul din Ștefan Vodă.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 6 octombrie, însă a fost făcut public abia miercuri, de către o rudă a victimei. Aceasta a scris că șoferul care s-ar face vinovat de impact "a plătit bani poliției și cazul a fost închis". Ceva mai târziu, însă, mesajul postat pe o rețea de socializare a fost șters.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă ne-a spus că a fost inițiat un proces penal. Mai întâi, șoferul, în vârstă de 40 de ani, ar fi declarat că a lovit copilul de opt ani în timp ce acesta se deplasa pe carosabil, pentru ca ulterior să afirme că băiatul mergea pe acostament și a fost acroșat de oglinda dreaptă a automobilului.

Conducătorul auto a invocat faptul că a fost orbit de razele solare, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al raionului Ștefan Vodă. Aceeași sursă a afirmat că, după accident, șoferul a transportat băiatul la bunica sa, pentru că se află în grija ei, iar apoi a fost chemată o ambulanță. Și reprezentanții Inspectoratului General al Poliției susțin că victima a fost dusă acasă de către conducătorul auto.

O rudă a băiatului a spus însă altceva. Șoferul ar fi părăsit locul accidentului și a fost găsit acasă, în satul Crocmaz din același raion. Potrivit medicilor de la Spitalul Raional Ștefan Vodă, copilul a fost internat cu un traumatism cranio-cerebral, comoție cerebrală, contuzia genunchiului drept și fractura închisă a gambei drepte. Băiatul a fost externat acum două zile. Cel care s-ar face vinovat de accident a fost reținut pentru 72 de ore. Totodată, IGP a pornit o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului și verificarea informațiilor existente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: