image
Sursa foto: Facebook/pagina evenimentului

Flashmob luni, la 7:30, în fața Ministerului de Interne: „Apărați poporul, nu uzurpatorul”// Apelul lansat către polițiști

„Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. Acesta va fi mesajul pe care îl vor transite oamenii luni, 9 iulie, în cadrul unui flashmob în fața ministerului Afacerilor de Interne.

Acțiune de protest va începe la ora 7:30.

„Venim acolo pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că ei sunt umiliți, sunt batjocoriți de Jizdani și Cavcaliuci, care-i folosesc în scopuri improprii meseriei alese. Pe caniculă, ore în șir, ei sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PDM, pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia. De facto, ei sunt impuși să apere criminalii și hoții, care într-un stat de drept ar fi stat demult la pușcărie”, spun organizatorii.

Totodată, Platforma DA,Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal-Democrat au lansat un apel către polițiști:

Stimați polițiști, faceți uz de prevederile clare ale Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, adoptat prin Hotărârea de Guvern Nr. 629 din 08.08.2017, care stipulează la capitolul III. REGLEMENTĂRI SPECIFICE ALE CONDUITEI PROFESIONALE, punctul 9, următoarele:

„Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sînt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”.

După flashmobul din fața Ministerului Afacerilor Interne, vom merge spre primărie, unde va avea loc ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: