image
Sursa foto: Getty Images

Salah a semnat: Anunțul zilei și durata noului contract al candidatului la Balonul de Aur

Anunțat de luni întregi drept o țintă a granzilor Europei, printre care și Real Madrid, Mohamed Salah (26 de ani) tocmai a semnat un contract de lungă durată cu Liverpool, clubul la care traversează cea mai bună perioadă a carierei și unde a avut realizări care îl pun printre favoriții la câștigarea Balonului de Aur.

5 ani este durata noii înțelegeri parafate între Salah și finalista Champions League. Mișcarea vine la capătul unui sezon în care atacantul egiptean a marcat 44 de goluri în 52 de meciuri jucate pentru Liverpool în toate competițiile. Este pe locul al doilea în topul celor mai buni marcatori într-un singur an competițional la formația "cormoranilor", după Ian Rush (47 de goluri).

Liverpool a făcut anunțul și pe site-ul oficial, la un an de când l-a transferat pe Mohamed Salah de la AS Roma, pentru 42 de milioane de euro. "Cormoranii" l-au așteptat să vină de la Cupa Mondială din Rusia, acolo unde a participat alături de naționala Egiptului, pentru a parafa noua înțelegere.

Salah este și golgheterul Angliei în sezonul recent încheiat, cu 32 de reușite, un record pentru "epoca" în care prima ligă britanică se dispută de-a lungul a 38 de etape. Este, de altfel, și cel mai bun al sezonului în Premier League.

59 de meciuri și 35 de goluri are Mohamed Salah la naționala Egiptului, alături de care a participat la CM 2018, competiție părăsită după faza grupelor. Atacantul de la Liverpool a marcat de două ori la turneul final din Rusia, în cele două meciuri pe care le-a jucat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: