image
Sursa foto: Jurnal.md

CSM solicită demisia judecătorului Corneliu Gurin

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au cerut în această dimineață demisia lui Corneliu Gurin din funcția de judecător al Curții Constituționale. Decizia a fost luată după ce CSM a analizat avizul Comisiei de la Veneția în care se menționează: „ Comisia de la Veneția consideră că CC nu și-a respectat propriile proceduri și nici principiul egalității părților în ceea ce privește recenta criză politică și deciziile luate de CC în perioada de 7-9 iunie”.

„Se propune lui Corneliu Gurin depunerea cererii de demisie din funcția de judecător al Curții Constituționale”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Membrii CSM mai cer ca președintele interimar al CSM să dispună inițierea unui control referitor la încălcarea obligațiunilor judecătorului Corneliu Gurin.

La ședința Conisliului Superior al Magistraturii a fost prezentă și premierul Maia Sandu care a acordat un termen de două săptămâni CSM pentru a revizui și a lua decizii cu privire la încălcarea obligațiunilor mai multor judecători.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: