image
Sursa foto: Reuters

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, așteptat la Chișinău

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, va efectua la începutul săptămânii viitoare o vizită oficială în Republica Moldova.

Președintele Renaud-Basso, însoțit de directorul general al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, se va întâlni cu autoritățile moldovenești, lideri de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor financiare internaționale și ai societății civile.

De asemenea, urmează să fie semnate acordurile pentru nou împrumut cu una dintre băncile partenere ale BERD.

Până la sfârșitul anului 2022, BERD și-a mărit finanțarea în Moldova la aproape 525 de milioane de euro sau 4% din PIB-ul țării.

Investițiile majore au inclus un împrumut de 300 de milioane de euro pentru achiziții strategice de gaze pentru a ajuta Moldova să-și diversifice sursele de aprovizionare și să cumpere mai mult de la furnizorii europeni și un împrumut de 100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din apropierea graniței cu Ucraina.

BERD este un investitor instituțional de top în Moldova și, până în prezent, a investit peste 2 miliarde de euro în țară prin 166 de proiecte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: