image
Sursa foto: mediafax.ro

Sute de angajaţi au protestat la Washington faţă de blocarea activităţii administraţiei

Sute de angajati federali scandând „Vrem salariul" au mărşăluit joi spre Casa Albă, în cea de-a 20-a zi de blocare parţială a activităţii administraţiei, protestând faţă de cererea preşedintelui american Donald Trump pentru finanţarea zidului de la frontiera de sud, relatează Reuters.

„Opriţi blocajul!", au strigat protestatrii în timpul demonstraţiei organizate de sindicat, care a început la sediul AFL-CIO şi s-a încheiat în faţa Bulevardului Pennsylvania, unde au ridicat pancarte pe care se putea citit "Trump: Pune capăt blocajului" şi "Nicio grevă - vrem să lucrăm".

Aproximativ 800.000 de angajaţi ai guvernului federal au fost obligaţi să rămână acasă sau să muncească fără plată în timpul blocajului provocat de un compromis între Trump şi democraţii din Congres în legătură cu cererea acestuia de acordare a 5,7 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la graniţa cu Mexic.

Trump, într-o promisiune a campaniei prezidenţiale din 2016, a promis în repetate rânduri că Mexicul va plăti pentru zid. Dar el a spus că nu va semna nici un proiect de lege pentru redeschiderea guvernului dacă nu primeşte finanţare pentru construirea zidului.

Elaine Suriano, în vârstă de 62 de ani, om de ştiinţă din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a declarat că va trebui să apeleze la economiile de pensionare dacă blocajul va continua şi nu va beneficia de salariu.

"Este clar că această administraţie nu înţelege oamenii normali şi viaţa reală sau nu ar face acest lucru", a spus Suriano.

În cea de-a treia săptămână, blocajul a aproximativ un sfert din guvernul federal este cea de-a doua cea mai lungă perioadă de la mijlocul anilor 1970. Trump a spus că situaţia ar putea continua luni sau chiar ani, scrie mediafax.ro.

Mulţi muncitori federali s-au îndreptat către departamentele online de strângere de fonduri, cum ar fi GoFundMe.com, pentru a-şi putea acoperi cheltuielile de la alimente la facturile de utilităţi.

Citeşte mai mult despre

SUA

Noutăţile partenerilor

comentarii: