image
Sursa foto: coe.int

Consiliul Europei dezminte: Niciun expert Moneyval NU a fost consultat pe marginea legii cu privire la declararea voluntară

Comitetul de experţi pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor și finanțarea terorismului – MONEYVAL - din cadrul Consiliul Europei, neagă faptul că ar fi fost consultat de autoritățile de la Chișinău cu privire la controversata lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală.

Instituția a emis un comunicat de presă în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu informația falsă lansată de unele instituții de presă din Moldova.

„Relatările mass-media din Moldova par să sugereze în mod greșit că Legea cu privire la Declararea Voluntară și Stimularea Fiscală, adoptată de Parlamentul Republicii Moldova la 26 iulie 2018, a fost analizată pozitiv de către un expert al MONEYVAL”, se spune în comunicat.

„MONEYVAL precizează că nu a fost consultată cu privire la această lege în niciun moment al procesului legislativ și de niciun expert internațional, în numele MONEYVAL. În conformitate cu regulile sale de procedură, MONEYVAL este responsabilă de analizarea tuturor programelor voluntare de conformitate a impozitelor adoptate de membrii săi în ceea ce privește respectarea standardelor internaționale privind spălarea banilor și finanțarea terorismului”, se mai arată în comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: