image
Sursa foto: Getty Images

Messi l-a depășit pe Maradona! Recordurile stabilite după Argentina - Nigeria

Lionel Messi a intrat în istoria Cupei Mondiale la meciul Nigeria - Argentina, 1-2, din ultima etapă a Grupei D de la Mondialul din Rusia, în care a reușit să deschidă scorul și a ajutat naționala "pumelor", finalista ediției precedente, să ajungă în optimile de finală.

Superstarul argentinian a avut o prestație de vis în partida de la Sankt Petersburg în care a dovedit că este liderul incontestabil al reprezentativei argentiniene. Pe lîngă toate bucuriile pe care i le-a adus această întâlnire, Messi mai are una în plus.

Fostul "Balon de Aur" a intrat în istoria Cupei Mondiale ca fiind jucătorul cu cele mai multe driblinguri reușite din 1966 încoace. El a ajuns la 107 driblinguri în cele patru ediții de Mondial jucate (18 partide) și l-a depășit pe conaționalul său, legendarul Diego Armando Maradona, care avea 105 driblinguri (21 de partide).

Mai mult, Messi a devenit singurul jucător din istoria fotbalului care marchează la un Campionat Mondial din 3 posturi diferite ale vârstei: la 18 ani la CM din 2006, la 27 de ani la CM din 2014 și acum, în Rusia, la 31 de ani!

Messi are în palmares 4 participări la Cupa Mondială. Prima sa competiție majoră a fost la Mondialul din 2006 din Germania. La doar 18 ani, acesta a prins 3 meciuri și a marcat un gol, în victoria Argentinei cu Serbia, scor 6-0. Apoi, la Cupa Mondială din Africa de Sud 2010, Messi a fost absent de pe tabelă. În 5 meciuri jucate, a oferit o pasă de gol.

Cel mai bun Mondial de până acum al lui Messi a fost cel din Brazilia 2014. A marcat 4 goluri în drumul Argentinei către finala cu Germania, pierdută în prelungiri, scor 0-1. Acum, la 31 de ani, Messi a marcat și la Cupa Mondială din Rusia, în meciul din grupe cu Nigeria. Toți fanii se întreabă dacă Messi va apărea și la Mondialul din 2022, din Qatar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: