image
Sursa foto: jurnal.md

Un fost procuror general, trimis în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Dosarul unui fost procuror general a fost trimis în judecată. Totodată, pe banca acuzaţilor au ajun sşi patru funcționari din cadrul Procuraturii Generale și doi agenți economici. Bănuiţii sunt acuzați de depășirea atribuțiilor de serviciu și abuz de serviciu, vor compărea pe banca acuzaţilor.

„Demnitarul, în complicitate cu membrii grupului de lucru format în acest scop, a inițiat procedurile de achiziție a unui imobil nefinisat și viciat, pentru dislocarea subdiviziunilor Procuraturii Generale, ignorând constatările și recomandările formulate în raportul de expertiză al Centrului Republican de Cercetări și Reglementări în Construcții „CERCON” în privința acestuia, fără a examina posibilitatea optimizării amplasării subdiviziunilor Procuraturii Generale într-un edificiu deja construit și funcțional”, se arată în anchetă.

Potrivit procurorilor, pentru procurarea și reconstrucția imobilului, suma achitată de către Procuratura Generală din mijloacele bugetare, în perioada 2006-2009, a constituit 24.103.600 de lei, blocul nefiind finalizat nici până astăzi, acestea reprezentând daune materiale în proporții deosebit de mari cauzate bugetului de stat.

În acest, au fost puse sub sechestru bunuri ale învinuiților în valoare de peste 17 milioane de lei.

Învinuiţii pe dosar nu își recunosc vina. Aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: