image
Sursa foto: CNN

UPDATE // Grav accident feroviar în Grecia: 38 de morți și 85 de răniți; Atena declară trei zile de doliu național

UPDATE // 12:05 Bilanțul victimelor continuă să crească, după accidentul feroviar din Grecia. 38 de oameni au murit și 85 au fost răniți. Au fost declarate trei zile de doliu național, începând de astăzi. Cele două trenuri circulau pe aceeaşi cale ferată când s-au ciocnit unul de celălalt, în apropiere de Larissa, scrie Reuters, transmite Digi24. Ciocnirea celor două trenuri a fost urmată de o explozie şi apoi de un incendiu puternic. O anchetă a fost declanșată pentru a se stabili cauza accidentului, a declarat pentru Reuters un oficial al companiei feroviare din Grecia. Șeful de gară din Larissa a fost ridicat pentru audieri. Totodată, sunt audiați și martori.

Știrea inițială

Cel puțin 32 de oameni au murit și 85 au fost răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larissa din Grecia. Este vorba despre un tren cu 350 de pasageri care mergea de la Atena spre Salonic și un tren de marfă care plecase din Salonic spre Larissa, transmite Digi24.

Mai multe vagoane au deraiat, dintre care primele două sunt complet distruse, iar cel puțin trei au luat foc.

La fața locului au fost mobilizate 40 de ambulanțe și intervin 150 de pompieri, iar spitalele pentru tratarea victimelor arse au intrat imediat în alertă.

Medicii din orașul Larissa au declarat că cel puțin 25 de răniți sunt în stare gravă. Aproximativ 250 de pasageri au fost evacuați și transportați la Salonic cu autobuze.

Eforturile de salvare continuă. Se așteaptă ca numărul persoanelor decedate să crească.

Potrivit primelor informații, se pare că trenul de pasageri implicat, în care erau 350 de oameni, a pornit pe o rută greșită, atunci când s-a schimbat macazul. Mai multe vagoane au deraiat, dintre care cel puțin trei au luat foc.

Potrivit presei elene, acesta este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată".

Noutăţile partenerilor

comentarii: