image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase, scrisoare către primarii din suburbiile capitalei: „Nu participați la acțiunile mârșave ale guvernării”

Candidatul unic al forțelor antioligarhice la alegerile din capitală, Andrei Năstase, a adresat o scrisoare deschisă primarilor și consilierilor locali din raza municipiului Chișinău, îndemnându-i să nu participe la acțiunile ilegale ale guvernării.

„Vă indemn să nu vă pătați conștiința, să nu participați la acțiunile mârșave și disperate ale guvernării corupte în încercarea imposibilă de a mă opri cu orice preț de la câștigarea acestui scrutin”, a declarat Andrei Năstase.

„Nici fraudele masive, nici linșajul mediatic, nici susținerea financiară, administrativă și propagandistică a candidaților coordonați de Plahotniuc și Dodon nu pot sta în fața valului de susținere populară de care sunt onorat și care devine din clipă în clipă tot mai puternic și mai consolidat”, mai spune candidatul unic al forţelor antioligarhice la alegerile locale.

Totodată, Andrei Năstase spune că „am toată certitudinea că după ce voi obține mandatul de Primar de la popor, situația se va schimba semnificativ. Sunt jurist de meserie și activitatea mea profesională a fost și e legată de apărarea drepturilor fundamentale ale oamenilor”.

Vedeţi mai jos scrisoare integrală semnată de Andrei Năstase:

Stimați Primari și Consilieri locali din raza municipiului Chișinău,

Au rămas zile numărate până la alegerile din 20 mai. Știu că regimul face presiuni enorme pe domniile voastre, știu că în agonia sa năucitoare comite acte de dezmăț și ilegalități pe bandă rulantă.

Cunosc foarte bine că mulți dintre Dumneavoastră sunteți oameni cumsecade, buni profesioniști, respectați de oamenii din comunitățile pe care le reprezentați. Știu că în ultimii ani, în special în ultimele luni, ați fost supuși unor hărțuieli și intimidări fără precedent.

Amenințați prin șantaj cu dosare fabricate la comandă de lichelele din justiție, intimidați cu răfuiala fizică, îngrijorați pentru soarta copiilor și a familiilor, unii dintre Dvs., ați acceptat, formal și statistic, să treceți la așa-numitul Partid Democrat, în realitate o grupare criminală care a pus mâna pe puterea centrală prin uzurparea și capturarea instituțiilor de stat.

Vreau din capul locului să vă asigur de un lucru foarte important – imediat ce voi deveni Primarul general al capitalei, al municipiului Chișinău, nu veți fi singuri în fața mafiei, iar în persoana mea veți avea un demnitar care vă va proteja și ajuta la modul concret să scăpați de presiunea pe care o suportați în aceste clipe, pentru a realiza în pace obiectivele localităților și ale oamenilor pe care îi reprezentați.

Am toată certitudinea că după ce voi obține mandatul de Primar de la popor, situația se va schimba semnificativ. Sunt jurist de meserie și activitatea mea profesională a fost și e legată de apărarea drepturilor fundamentale ale oamenilor.

Împreună cu echipa mea de specialiști, având sprijinul populației, vom face front comun contra atacurilor raider asupra localităților municipiului. Vom îmbina metodele juridice de protejare a intereselor locuitorilor cu Adunările Generale ale Comunităților, cu informarea punctuală a partenerilor noștri de dezvoltare, a decidenților de la instituțiile europene și internaționale cu care avem o comunicare eficientă și bazată pe încredere.

De asemenea, sunt încrezător că la toamnă, cu eforturi comune, vom înlătura acest regim antipopular de la puterea uzurpată, astfel încât atmosfera de frică și teroare să dispară pentru totdeauna din arsenalul nostru politic și istoric.

Stimați aleșii locali, Vă indemn să nu Vă pătați conștiința, să nu participați la acțiunile mârșave și disperate ale guvernării corupte în încercarea imposibilă de a mă opri cu orice preț de la câștigarea acestui scrutin.

Nici fraudele masive, nici linșajul mediatic, nici susținerea financiară, administrativă și propagandistică a candidaților coordonați de Plahotniuc și Dodon nu pot sta în fața valului de susținere populară de care sunt onorat și care devine din clipă în clipă tot mai puternic și mai consolidat!

Ei știu că sunt în stare să fac ordine în municipiu, că pot transforma primăria într-o instituție modernă, civilizată, eficientă, fără scheme de corupție, iar Chișinăul într-un oraș în care să vrei să trăiești! Ei știu că după asta urmează inevitabila curățenie la nivelul întregii țări, după ce la toamnă câștigăm alegerile parlamentare!

Avem un Program ambițios, dar realist, inclusiv pentru dezvoltarea tuturor localităților din suburbii și care țintește îmbunătățirea palpabilă a condițiilor de trai ale oamenilor de aici. Programul în cauză a fost expertizat de mai mulți primari cu experiență din principalele orașe ale României cum ar fi Cluj, Oradea sau Suceava.

De asemenea, am identificat mai multe surse de finanțare a proiectelor de modernizare a Chișinăului prin atragerea fondurilor europene și gestionarea eficientă a patrimoniului municipal.

Un singur lucru vă rog - să nu pactizați cu diavolul, să nu mergeți împotriva voinței oamenilor din localitățile Dvs., care își doresc SCHIMBAREA!

Uniți pentru Chișinău, Reușim împreună!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: