image
Sursa foto: timesnownews.ro

India: Şapte elefanţi au murit electrocutaţi de un cablu căzut la pământ

Şapte elefanţi au murit electrocutaţi după ce au atins un cablu electric prăbuşit la pământ în estul Indiei, a precizat sâmbătă un oficial din domeniul forestier, potrivit dpa.

O turmă de elefanţi care trecea vineri seară printr-un sat din pădurea Dhenkanal Sadar din statul Orissa (estul Indiei) a intrat în contact cu linia de electricitate, a precizat Jitendranath Das, ajutor de pădurar, scrie Agerpres.

Trupurile elefanţilor au fost descoperite de săteni. Se pare că elefanţii s-au îndepărtat de habitatul lor în căutarea hranei, a spus Das.

Defrişările, braconajul şi extinderea aşezărilor umane au afectat efectivul de 26.000 de elefanţi care trăiesc în sălbăticie din India, forţându-i să se îndepărteze de habitate şi rezervaţii.

Sunt relatate deseori incidente în care elefanţii sunt ucişi de tren în timp ce traversează şinele, electrocutaţi, victime ale braconajului sau în urma conflictelor cu sătenii.

"Am atras atenţia departamentului forestier în mod repetat referitor la cele circa 200 de locuri din Dhenkanal unde liniile de curent de înaltă tensiune sunt căzute şi ar putea pune în pericol vieţile elefanţilor, dar nu a fost luată nicio măsură", a declarat activistul pentru protejarea naturii Biswajit Mohanty, citat de publicaţia Hindustan Times.

Potrivit organizaţiei cu sediul în Orissa ''Gaja Bandhu'', cel puţin 300 de elefanţi au murit în acest stat începând cu 2010 din cauze nenaturale cum ar fi electrocutarea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: