image
Sursa foto: ppe.md

PPEM și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău

Dumitru Țîra candidează pentru funcția de primar general al capitalei din partea Partidului Popular European din Moldova. Acesta a depus astăzi actele pentru înregistrarea în cursă la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău.

Dumitru Țîra a lansat un apel de mobilizare civică și i-a îndemnat pe oameni să voteze, pentru că este foarte important să participe la dezvoltarea municipiului. El le-a urat succes tuturor participanților la procesul electoral și i-a îndemnat pe oameni să zâmbească mai mult, deoarece orașul Chișinău este tot mai trist.

Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru Consiliul Municipal Chișinău.

În opinia președintelui interimar al PPEM, Eugen Sturza, „oferta formațiunii este o echipă tânără de profesioniști vizionari, care au dorința și capacitatea de a moderniza orașul”.

Cine este Dumitru Țîra

Dumitru Țîra a fost timp de șapte ani (2003 - 2009) un diplomat de carieră activ în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, fiind responsabil de colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei, cooperarea UE - Moldova, director politic pentru cooperarea regională în Europa Centrală și de Sud-Est, precum și în regiunea Mării Negre și organizația regională GUAM. Pentru efortul deosebit în aderarea Republicii Moldova la sistemul GSP Plus, a fost decorat cu medalia Meritul Civic, iar pentru realizarea cu succes a Președinției Republicii Moldova la Inițiativa Central Europeană, a fost decorat cu Medalia de Onoare a organizației.

În 2010 a creat grupul de presă Publika, pe care l-a condus până în 2013, iar în anul 2014 a lansat grupul de presă Realitatea. Din 2009 până în 2019, a construit și a lansat două televiziuni, 14 portaluri media și două radiouri.

Din 2017 este membru al Consiliului de Integritate din Moldova. În perioada 2016-2018 a fost membru al Consiliului de Presă din Republica Moldova.

Dumitru Țîra este conducătorul grupului de presă Realitatea. În 2018 a fost autorul Legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: