image
Sursa foto: bordergov.md

45 kg de pește, prins ilegal în lacul Beleu

Opt locuitori ai satului Slobozia Mare au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și urmează să răspundă pentru pescuit ilegal pe lacul Beleu, aflat în zona Rezervației științifice „Prutul de Jos” unde acest tip de activitate este strict interzis.

Până la descoperirea acestora au reușit să prindă circa 45 kg de pește de diferite specii. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 72 de ore, în perimetrul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.

În primul caz este vizat un tânăr moldovean de 31 de ani care a fost depistat în timp ce-și aduna captura de pește.

De la acesta s-au ridicat 25 kg de pește de diferite specii. La audieri, persoana a recunoscut că știa despre restricțiile impuse de lege, cu referire la pescuitul în lacul Beleu, dar și despre regulile de aflare în zona de frontieră.

bordergov.mdbordergov.md

Ulterior, s-a constatat că tânărul are pe numele lui cinci sancționări pentru braconaj piscicol.

bordergov.mdbordergov.md

Alți patru cetățeni moldoveni au fost descoperiți la miezul nopții de către polițiștii de frontieră în momentul când verificau plasele. Circa 15 kg de pește reușiseră să prindă.

În ambele cazuri au fost sesizați reprezentanții Rezervației științifice și după competență, deferite persoanele și bunurile depistate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

800 metri de plasă și aproximativ cinci kg de pește au fost ridicate în amiaza zilei de ieri de la trei locuitori ai satului Slobozia Mare, Cahul.

La fața locului au fost documentați trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani.

bordergov.mdbordergov.md

Ca urmare a verificărilor suplimentare s-a constatat că una din persoane are probleme cu legea, fiind cercetată în două dosare penale pentru braconaj cinegetic.

Forțele de ordine investighează cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: