image
Sursa foto: radiooltenia.ro

Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

În fiecare an, la data de 15 februarie este marcată Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, care a fost inițiată în anul 2002 de Childhood Cancer International (numită anterior Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer - ICCCPO).

Ziua internațională a copilului bolnav de cancer promovează o campanie de colaborare la nivel mondial pentru sensibilizarea în ceea ce privește situația copiilor bolnavi de cancer.

Childhood Cancer International (CCI) reprezintă o rețea globală alcătuită din 183 de rețele la nivel local și național alcătuite din organizații din 93 de țări de pe cinci continente, conform site-ului www.internationalchildhoodcancerday.org.

Marcarea Zilei internaționale a copilului bolnav de cancer are la bază convingerea fermă a CCI că fiecare copil cu cancer merită cea mai bună îngrijire medicală și psihosocială posibilă, indiferent de țara de origine, rasă, stare financiară sau clasă socială. De asemenea, pornește de la premisa că multe decese înregistrate la copiii cu cancer ar putea fi evitate dacă se pune un diagnostic exact și în timp util, dacă există acces la un tratament și o îngrijire adecvate și accesibile, la medicamente esențiale de bună calitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: