image
Sursa foto: Facebook/Matei Dobrovie

Deputat român, despre lista ACUM: Politicieni noi, curajoși și personalități credibile care luptă zilnic pentru democrație

Blocul ACUM Platforma DA și PAS vine cu politicieni noi, curajoși și presonalități credibile din societatea civilă, oamenii care sunt pro-UE și pro-România și luptă în fiecare zi pentru apărarea democrației în Republica Moldova. Este opinia deputatului de la București, Matei Dobrovie.

„Anul 2019 va fi unul de răscruce pentru Republica Moldova: poate fi anul dez-oligarhizării, revenirii la democrație și la un proces de europenizare reală pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor și a face instituțiile funcționale și independente. Sau poate fi anul în care Binomul Plahotniuc-Dodon formează o majoritate anti-europeană, îndepărtând R.Moldova de România și UE, cu consecințe dezastruoase: sărăcie și corupție și mai mari și pericolul federalizării, sub influența tot mai mare a Rusiei lui Putin”, a comentat deputatul român.

Vestea bună este că frații noștri de peste Prut au ACUM pe cine alege, a continuat Matei Dobrovie.

„Pentru a le face fața oligarhului Vladimir Plahotniuc și pro-rusului Igor Dodon, s-au coalizat două partide ce propun oameni profesioniști și integri pentru următoarele alegeri parlamentare. Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA au format blocul electoral ACUM. M-am bucurat să-i regăsesc pe listă pe mulți dintre cei cu care am discutat anul trecut la Chișinău: Andrei Nastase, Maia Sandu, Igor Munteanu, Oazu Nantoi, Liviu Vovc, Igor Grosu, Mihai Popșoi, Inga Grigoriu, Maria Ciobanu, Ion Terguță, Sergiu Litvinenco, Chiril Moțpan, Vasile Năstase. Politicieni noi curajoși și presonalități credibile din societatea civilă, oamenii aceștia sunt pro-UE și pro-România și luptă în fiecare zi pentru apărarea democrației în Republica Moldova”, a adăugat Dobrovie.

În opinia legislatorului de la București, blocul ACUM poate să facă „schimbarea atât de necesară peste Prut - demantelarea sistemului oligarhic și implementarea reală a reformelor angajate cu UE pentru a opri exodul demografic”.

„Încă există speranță pentru R.Moldova, așa că România trebuie să-și schimbe chiar și în ultimul ceas politica și să susțină opoziția anti-oligarhică și autentic pro-europeană. Niciodată nu este prea târziu. Schimbarea peste Prut în 2019 începe ACUM”, a mai spus Matei Dobrovie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: