Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

Guvernul a ANULAT patru hotărâri luate în 2013 cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău // DOC

Executivul a anulat astăzi patru hotărâri luate în 2013 cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Este vorba de Hotărârea Guvernului nr. 438/2012 cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”; Hotărârea Guvernului nr. 321/2013 cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora; Hotărârea Guvernului nr. 715/2013 pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”; și Hotărârea Guvernului nr. 780/2013 cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora.

Potrivit Guvernului, aceste hotărâri „au fost aprobate contrar unor proceduri stabilite de lege, or aceste hotărâri au fost aprobate de un Guvern care se afla în demisie”.

Ba mai mult, Curtea Constituțională a emis Deciziile de suspendare a acțiunilor hotărârilor Guvernului nr. 321 din 30 mai 2013 și nr. 715 din 12 septembrie 2012 avînd ca temei dispozițiile art. 71 alin.(2) lit.g) din Codul jurisdicției constituționale, adică securitatea economică sau financiară a statului.

Proiect privind anularea concesionării Aeroportului by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: