image
Sursa foto: privesc.eu

„Vot interzis, alegeri fraudate”: Blocul ACUM a pichetat CEC-ul în legătură cu îngrădirea votului Diasporei // FOTO, VIDEO

Reprezentanții blocului ACUM Platforma DA și PAS au pichetat sediul Comisiei Electorale Centrale în legătură cu interdicția de a vota pentru jumătate de milion de cetățeni. „Vot interzis, alegeri fraudate!”, au scandat participanții la acțiune.

„Suntem astăzi la CEC pentru că aceste alegeri nu sunt nici libere, nici corecte. Au fost raportate nenumărate abuzuri comise de anumiți concurenți electorali. CEC-ul și alte instituții ale statului se fac că nu văd și nu vor să ia atitudinea. Cea mai mare fraudă se pune la cale de către acest regim prin intermediul CEC. Comisia trimite semnale prin care spune că nu va permite concetățenilor noștri care sunt în străinătate și nu au pașapoarte străine valabile să voteze”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Reprezentanții blocului ACUM spun că aceasta este o încălcare a Constituției.

„Un număr mare de cetățeni care au plecat pentru că nu au putut să-și asigure existența aici din cauza guvernărilor corupte și ireseponsabile, nu au pașapoarte valabile. În toți acești ani, CEC a emis hotărâri la alegeri prin care se confirma dreptul cetățenilor de a vota indiferent de starea pașapoartelor. În aces an, fără să prevină, fără să anunțe oamenii din timp, CEC își permite să interpreteze altfel legea”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că, zilele trecute, Andrei Năstase, copreședinte al blocului ACUM Platforma DA și PAS, a adresat o scrisoare premierului României, Viorica Dăncilă, în care îi solicită să ia o poziție publică în legătură cu decizia autorităților de la Chișinău de a nu permite Diasporei să voteze cu acte expirate. Solicitarea a fost înaintată în contextul deținerii de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene

Acum la CECAcum la CEC
Acum la CECAcum la CEC
Acum la CECAcum la CEC
Acum la CECAcum la CEC

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: