image
Sursa foto: usatoday.com

Biden și Trump s-au impus în alegerile interne ale democraților și republicanilor

Joe Biden și Donald Trump s-au impus în alegerile interne ale democraților și republicanilor și par a fi următorii candidați la președinția SUA. Conform proiecțiilor CNN, Nikki Haley a reușit să se impună într-un singur stat, Vermont, dar încă nu este clar dacă va renunța la cursă.

În Partidul Republican, Donald Trump a primit 70-80% din voturile colegilor săi, în cele mai multe state, iar candidatura sa la președinție pare de acum certă. Încă nu sunt disponibile rezultatele din Utah și Alaska, dar proiecțiile televiziunilor americane arată că și aceste state vor fi câștigate de Trump, care are deja peste 900 de delegați din cei 1215 necesari, scrie Biziday.

Într-un discurs susținut de la reședința sa din Mar-a-Lago (Florida), Donald Trump a ignorat-o pe doamna Nikki Haley, concentrându-se pe tema imigrației, care pare a fi principalul său subiect de campanie pentru prezidențialele din toamnă.

Cu doar două teritorii câștigate (Vermont și, anterior, Washington DC, care nu este un stat oficial) din aproape jumătate care au votat deja, Haley nu mai are șanse de a obține nominalizarea republicană. Ea nu a avut încă o reacție, iar unii analiști nu exclud posibilitatea de a avea o candidatură independentă pentru prezidențiale.

La rândul său, Biden a câștigat alegerile primare ale Partidului Democrat în 15 din cele 16 state și teritorii care au votat marți, iar repetarea cursei dinte el și Donald Trump pare acum o certitudine: “În urmă cu patru ani, am candidat din cauza amenințării existențiale pe care Donald Trump o reprezenta pentru o Americă în care noi toți credem. Trump este acum concentrat pe răzbunare, iar nu pe binele poporul american. Este hotărât să ne distrugă democrația”, a spus Biden.

Super Marțea alegerilor primare americane (Super Tuesday) este considerată cea mai importantă zi pentru nominalizarea candidaților în interiorul celor două mari partide politice, pentru că se votează simultan în 16 state. Ca urmare, după Super Tuesday devine destul de clar care vor fi candidații pentru alegerile prezidențiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: