image
Sursa foto: Unimedia

Andrei Năstase, către Nistor Grozavu: Punctul medical de la Piața Centrală, o batjocură; Trusa din mașina dvs. e mai dotată

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, solicită funcționarilor de la Primărie să doteze corespunzător punctul medical amenajat la Piața Centrală.

„Am fost și am verificat. Acela nu e punct medical, e o batjocură. Da, e mai mult decât a fost, dar să ne ducem în România să vedem cum e, dacă nu ne duce capul să facem un punct medical. Dacă nu astăzi, până mâine la prima oră, faceți ceva și dotați acest punct medical”, i-a cerut Andrei Năstase viceprimarului Nistor Grozavu.

Deocamdată, punctul medical deschis lângă piața de legume dispune doar de medicamente, iar spațiul încă nu este amenajat. Mai este nevoie de echipamentul și mobilierul necesar pentru examinarea pacienților.

„Alaltăieri,19 oameni s-au adresat la acel punct. Putem noi să dotăm un punct medical în modul corespunzător sau nu? Sau o să avem un medic în halat alb, cu o trusă improvizată. Omul se duce acolo și dacă îi măsoară tensiunea și îi dă o pastilă, e mulțumit. Dar asta nu suficient. Trebuie să aibă niște condiții salubre, medicul trebuie să aibă unde să-și spele mâinile, unde să se dezinfecteze”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei discuții cu Nistor Grozavu în incinta Primăriei.

„Sunt lucruri care pot fi făcute cu bani mici, dar sunt esențiale. Să nu ne mai mulțumim cu puținul. Trusa medicală de acolo e mult mai puțin dotată decât trusa dvs. din automobil. Cineva își bate joc de oamenii care vin și lucrează sau cumpără la Piața Centrală”, a adăugat primarul noul ales al capitalei, care încă nu are mandatul validat.

Punctul medical a fost instalat la Piața Centrală după ce, acum câteva zile, o femeie a suferit un atac de cord, iar ambulanța a ajuns foarte târziu.

Regizoarea Viorica Meșină, care era în preajmă, i-a acordat femeii primul ajutor, salvând-o de la moarte. Tot ea a sesizat primarul noul ales al capitalei despre lipsa unui punct medical la Piața Centrală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: