image
Sursa foto: alamy.com

Noi oportunități pentru antreprenorii moldoveni stabiliți în străinătate

Republica Moldova NU este un stat atractiv pentru afaceri. Este constatarea tristă a autorilor proiectului „Diaspora Business Connection”, lansat astăzi la Chișinău, care iși propune să contribuie la dezvoltarea comunității de antreprenori moldoveni stabiliți în străinătate. Astfel, conaționalii noștri din alte țări vor putea beneficia de consultanța și finanțare în domeniul lor de activitate.

Antreprenorii originari din Republica Moldova, care își desfășoară afacerile oriunde în lume, vor avea șansa de a stabili noi parteneriate. Conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni spune că le va întinde o mâna de ajutor celor care au un bun potențial de dezvoltare. Scopul principal este de a reprezenta și de a promova interesele conaționalilor prin identificarea unor proiecte investiționale.

„Speranța de viață a afacerilor în Republica Moldova este foarte mică”, au mai declarat membrii asociației. Antreprenorii se confruntă cu mai multe riscuri, printre care constrângerile din partea statului, birocrația exagerată, concurența nesănătoasă și lipsa pieței de desfacere.

Și corupția, precum și controalele abuzive lichidează treptat businessul mic și mijlociu din Republica Moldova, iar măsuri care să vină în ajutorul antreprenorilor NU sunt luate, susține președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni.

Proiectul „Diaspora Business Connection” va fi lansat și în capitala Italiei, Roma, pe 15 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: