image
Sursa foto: usatoday.com

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA: Rusia a intervenit în procesul electoral din Republica Moldova

Rusia a intervenit în procesul electoral al mai multor țări, inclusiv Republica Moldova. Este declarația preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Paul Ryan. Precizarea a fost făcută într-o conferință de presă, în contextul scandalului generat de unele afirmații ale lui Donald Trump în timpul discuțiilor cu Vladimir Putin, în Finlanda.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Paul Ryan, s-a arătat sigur că pe lângă interferența în procesul electoral de acum doi ani din Statele Unite, câștigat de Donald Trump, Rusia nu a evitat să se implice și în alegerile din Franța sau din Republica Moldova, fără a da detalii.

Precizăm că zilele trecute, președintele Donald Trump a fost aspru criticat după ce a susținut la Helsinki, după summitul cu Putin, că nu crede că Rusia a fost implicată în alegerile prezidenţiale câştigate de el, deși serviciile secrete americane au o altă concluzie în acest sens. După ce s-a întors însă în America, Trump şi-a schimbat retorica privind implicarea ruşilor în alegeri, afirmând că a făcut o greşeală de exprimare. În ciuda atitudinii paşnice afişate de Trump, Paul Ryan a subliniat că Statele Unite sunt gata să impună noi sancţiuni împotriva ruşilor, dar și măsuri legislative noi pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai repeta. Afirmația făcută de către oficialul american nu a fost deocamdată comentată de către exponenții puterii de la Chișinău. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: