image
Sursa foto: Jurnal.md

EXPERȚI: Locuitorii capitalei i-au dat o lecție lui Plahotniuc; O prezență exemplară ne poate aduce victoria și pe 3 iunie

Votul din 20 mai a fost o lecție dată lui Plahotniuc de locuitorii capitalei, atunci când i-au eliminat din cursă unul dintre candidați. Pe 3 iunie, chișinăuienii trebuie să-l elimine pe cel de-al doilea candidat al olgarhului și să-l voteze pe Andrei Năstase. Declarațiile au fost făcute aseară de invitații Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

„În 2015 oamenii au ieșit în piață la proteste. Acum, la 3 iunie avem o șansă, fără strigăte, fără a ieși în piață să facem un prim pas spre schimbarea situației politice, un pas spre scoaterea țării din captivitate. Acele câteva zile care au rămas trebuie să ne trezim, iar pe 3 iunie să ieșim la secțiile de votare și să-l votăm pe Andrei Năstase. E o rușine să ai posibilitatea să schimbi în bine situația din țară și să ratezi această șansă. E o rușine să stai acasă când tineretul fuge din RM. E o rușine să vezi asemenea procurori și pe cei care ne reprezintă în Parlament. Ca să scăpăm de această rușine, să ieșim la vot civilizat”, a declarat expertul politic Oazu Nantoi.

„Alegerea e foarte clară. Avem reprezentantul acestui popor. Dodon s-a înscris foarte bine în rândul celor de care vroia să scape. Ei s-au aranjat foarte bine și nu au de gând să schimbe situația și să scoată țara din captivitate. Spre fericirea noastră, avem o șansă foarte bună. Șansa noastră este Andrei Năstase, este mișcarea protestatară, este poporul care trebuie să se unească în jurul acestui om, în jurul acestor partide”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi.

„Vreau să-i felicit pe locuitorii capitalei pentru faptul că i-au dat o lecție bună lui Plahotniuc și au trimis-o pe Silvia Radu acasă. Am eliminat un candidat al holdingului, mai avem unul. Pe 3 iunie cu mai mare tărie să-l trimitem pe Ceban înapoi la Plahotniuc și Dodon. Doar o prezență exemplară ne poate aduce victoria”, a spus secretarul general al PAS, Igor Grosu.

„Ceea ce vedem în fiecare zi sunt probleme de sistem care nu pot fi rezolvate de un politician, nici chiar de cei externi, ci doar de poporul RM, doar de ce pe care politicienii obișnuiesc să-i numească electorat. Votul de pe 20 mai este o lovitură puternică dată lui Plahotniuc și la Chișinău, dar și la Bălți. Pe 3 iunie trebuie să reconfirmăm lovitura respectivă. Avem un candidat care nu poate fi asociat de Plahotniuc, un candidat care o să se bucure de întreaga susținere. La Chișinău oamenii sunt mai informați decât oamenii din sate. Capitala va fi un exemplu despre cum putem începe eliberarea RM”, a menționat și fostul deputat Alexandru Petkov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: