image
Sursa foto: marca.com

Ronaldo ar fi plecat de la Real din cauza lui Messi

Ultimul deceniu în fotbalul mondial a fost marcat de duelul Messi - Ronaldo, cei doi adjudecându-şi practic toate trofeele individuale puse în joc. Plecarea lui CR7 în Italia, la Juve, are în vedere şi câştigarea luptei de la distanţă cu Messi. Cel puţin aşa crede Ryan Giggs, selecţionerul Ţării Galilor.

Coechipier cu portughezul la United în perioada 2003-2009, Giggs nu a fost surprins de plecarea acestuia la Juventus. Potrivit fostului mijlocaş stânga, lusitanul a făcut această alegere şi din dorinţa de a demonstra că îi este superior lui Messi. Să se impună în cele mai tari campionate din lume - Anglia, Spania şi Italia -, dar şi titlul european cucerit cu Portugalia sunt argumentele lui CR7 în disputa cu decarul Barcelonei.

"Cristiano e obsedat să îl bată pe Messi. Acum, are argumentele să fi triumfat în Anglia, Spania, Portugalia şi Italia. Dacă va lua titlul în Serie A sau va realiza altceva foarte important cu Juventus va spune: "Am demonstrat şi în Italia de ce sunt în stare". Astfel, disputa care e mai bun, el sau Messi, s-ar înclina în favoarea lui", a explicat Giggs, conform Marca, pentru ca apoi să vorbească şi despre trecerea în CV a unei echipe de talia "Bătrânei Doamne": "Să scrii istorie la United şi Real, apoi să îţi treci în cartea de vizită şi Juventus e un lucru important, puţini se mândresc cu asemenea nume".

5 Baloane de Aur are Ronaldo, la fel ca şi Messi. Portughezul are mult mai multe Ligi ale Campionilor, competiţie unde este golgheter absolut. Messi stă mai bine, însă, la numărul total de trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: