image
Sursa foto: manchester city, manchester united

Revenire incredibilă pentru United: "Cetăţenii" luau titlul dacă învingeau

Meci incredibil pe Etihad, acolo unde United a revenit de la 0-2 în faţa marii rivale din oraş, City, pentru a se impune cu 3-2. Dacă ar fi învins, "cetăţenii" s-ar fi încununat campioni încă de azi.

După şocul cu Liverpool, 0-3, din turul sferturilor Ligii, se părea că elevii lui Pep îşi vor reveni din punct de vedere moral. După prima jumătate de oră, gazdele conduceau cu 2-0, graţie golurilor lui Kompany şi Gundogan. City a ratat şi alte oportunităţi, chiar dacă Guardiola a folosit mai multe rezerve, dorind să îşi păstreze cei mai buni jucători odinhiţi pentru o remontada istorică, în Ligă.

Judecând după cum s-a jucat prima repriză, nici cel mai înfocat suporter al "diavolilor" nu se mai gândea la o victorie. Însă pe teren se afla Pogba, despre care Pep spunea ieri, la conferinţă, că i-a fost oferit de Mino Raiola, acum două luni. Mijlocaşul francez a punctat de două ori în 97 de secunde, pentru o revenire fantastică. Mai mult, la o fază fixă, Smalling, care fusese în prima parte jalon pentru ofensiva adversă, a finalizat la colţul lung o centrare a lui Alexis. În zadar Guardiola a apelat la "artileria grea", De Bruyne, Jesus şi Aguero, scorul final a rămas 2-3.

Asta cu toate că "cetăţenii" au cerut penalty în minutul 78, când Aguero a fost faultat dur de Ashley Cole în careu. Finalul a fost unul extrem de tensionat, cu intrări destul de dure. United a căutat să fragmenteze cât mai mult jocul, pentru a stopa furia ofensivă a echipei lui Pep. Gazdele au avut şi ghinion pe final, când De Gea şi apoi inexactitatea lui Sterling au făcut ca înfrângerea să nu poată fi ocolită.

Pogba este primul jucător al lui United care înscrie o dublă contra lui City, din 2012. Atunci, Rooney puncta de asemenea de două ori contra "cetăţenilor".

După 33 de etape, City mai are 13 puncte în faţa lui United. Totuşi, campionatul pare jucat de mult, fiind imposibil ca "cetăţenii" să mai fie ajunşi în cinci etape.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: