image
Sursa foto: captură video

Andrei Năstase, la Realitatea TV București, despre lipsa de reacție a României: „Ne-am văzut abandonați pur și simplu”

Autoritățile din România au tăcut atunci când în Republica Moldova s-au produs atacurile raider, spălătoria banilor mafiei rusești, dar și furtul miliardului, iar acum nu au reacționat nici când a fost furat votul cetățenilor din Chișinău, chiar și după ce anulare alegerilor a fost condamnată prin Rezoluția Parlamentului European.

Declarațiile au fost făcute de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care aseară a fost invitatul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, București.

„Ne-am văzut abandonați pur și simplu. Suntem singuri în fața unei mafii. Această situație a fost înțeleasă cel mai bine de ambasadorul Canadei, care a venit cu o reacție mult mai promptă decât unele state europene, darămite România. De fiecare dată când se produceau atacuri raider s-a invocat o legislație proastă, iar România a tăcut. S-a furat un miliard de dolari de la cetățenii RM, un milion dintre ei cu cetățenie română. S-au spălat 30 de miliarde de dolari s-au spălat prin RM, bani ai mafiei rusești. Am deconspirat această spălătorie în 2013 cu riscul vieții mele. Au reacționat statele europene, a reacționat Washingtonul, Bruxellesul, pe aici tăcere”, a declarat Andrei Năstase.

„Acum s-a furat votul oamenilor. Un lucru sfânt pentru democrații, civilizații. Eu zic că se impunea un CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării). O reacție de la nivelul Guvernului. Se impunea o reacție a Parlamentului României, cel puțin după rezoluția Parlamentului European, dacă tot avem o relație specială, iar în statutul Platformei DA relația cu România la fel este una specială”, a adăugat președintele Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: