image
Sursa foto: jurnal.md

Băsescu, despre tentativa lui Plahotniuc de mituire a SUA: Crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA ca să rămână la putere

Deciziile anunțate aseară de fostul Guvern condus de Pavel Filip, de transferare a sediului Ambasadei RM din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim, precum și aprobarea semnării acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în RM, reprezintă o tentativă de mituire a SUA, cu scopul cumpărării bunăvoinței americanilor. De această părere este fostul președinte al României, Traian Băsescu.

„Guvernul interimar de la Chişinău, condus de Pavel Filip şi controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul guvernului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul pro-european Maia Sandu. Apărat de toate instituţiile statului moldovean, controlate în totalitate de oligarhul Plahotniuc, guvernul lui Pavel Filip refuză să predea puterea pe care a pierdut-o în alegeri. Dacă în fază iniţială comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere”, a comentat Băsescu.

„Guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade. Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere desi a pierdut alegerile .

Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”, a punctat fostul președinte român.

Băsescu Plahotniuc SUABăsescu Plahotniuc SUA

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: