image
Sursa foto: foto simbol

Trei tineri din capitală, reținuți pentru trafic de droguri prin intermediul aplicației Telegram

Trei tineri din capitală cu vârstele cuprinse între 25 și 29 de ani au fost reținuți de poliție după ce s-a depistat că aceștia fac parte dintr-un grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației online, Telegram.

Potrivit procuraturii, organizatorul și administratorul acestei rețele angaja persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Astfel, utilizatorii aplicației Telegram primeau mesaje despre posibilitatea cumpărării drogurilor. Prin urmare, membrii grupului obțineau venituri de peste 10-15.000 lei zilnic din vânzarea drogurilor.

Tinerii au fost reținuți la data de 9 octombrie în urma perchezițiilor la domiciliile acestora de unde au fost ridicate mai multe pachețele cu droguri de diferit tip, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe numele unor persoane terțe, peste 50000 de pachețele care urmau să fie utilizate pentru ambalarea droguri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la șapte la 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: