image
Sursa foto: europa.eu

Summitul de la Bruxelles pentru ocuparea celor mai puternice funcţii în UE: Negocierile au EȘUAT, ședința a fost suspendată

Negocierile dintre liderii Uniunii Europene pentru desemnarea conducătorilor principalelor instituţii europene au fost amânate pentru marţi, a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Preben Aamann.

„Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a suspendat şedinţa, iar Consiliul se va reuni mâine, la ora 11:00 (ora 12:00, ora României, n.r.)”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Cu puțin timp în urmă, Reuters scria că liderii UE sunt aproape de a ajunge la o înţelegere privind preluarea preşedinţiei Comisiei Europene de către Frans Timmermans, în timp ce Kristalina Georgieva ar putea prelua preşedinţia Consiliului European.

Premierul Belgiei, Charles Michael, este un candidat puternic pentru funcţia de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe.

Manfred Weber, care era unul dintre candidaţii favoriţi pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ar putea conduce în schimb Parlamentul European, au mai informat diplomaţii, care au vorbit în condiţii de anonimitate.

Liderii celor 28 de state membre UE s-au reunit încă de duminică pentru negocieri, însă discuţiile au fost suspendate în timpul nopţii. Luni, negocierile au continuat în cadrul unui dejun de lucru, iar liderii europeni ar urma să decidă cine va conduce instituţiile-cheie ale Blocului comunitar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: