image
Sursa foto: lavozdigital.es

Cel mai periculos deținut din Spania a fost descoperit mort în celulă: De ce era poreclit Hannibal Lecter

Fabrizio Joao Silva, cunoscut drept „Hannibal Lecter al Spaniei”, a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare din A Lama. Era considerat cel mai periculos deținut din țară și în ultima perioadă a fost trimis la izolare, pentru că reprezenta un pericol, nu doar pentru ceilalți deținuți, ci și pentru gardieni.

Fabrizio Joao Silva a ajuns în închisoare în 2004, după ce și-a ucis iubita. În tot acest timp, a fost transferat la mai multe centre de detenție, după ce a făcut mai multe victime. În 2014 a ucis un alt condamnat, iar doi ani mai târziu a rănit grav opt gardieni pe care i-a atacat cu cuțitul, relatează El Pais, citat de Digi24.

Fabrizio Joao Silva a făcut victime, mai ales printre deținuți, în toate pușcăriile în care a fost închis. Din cauza numeroaselor incidente sângeroase pe care le-a provocat, autoritățile l-au numit drept cel mai periculos deținut. Tot din acest motiv a fost porclit „Hannibal Lecter al Spaniei”.

Silva, în vârstă de 36 de ani, cu înălțimea de 1,90 metri și 107 kilograme, a ajuns în închisoarea din A Lama la începutul acestui an. A stat mai mult la izolare din cauza numeroaselor incidente pe care le-a provocat. Înainte cu opt zile de deces, Silva intrase în greva foamei, nemulțumit că fusese trimis din nou la izolare.

Potrivit autorităților citate de El Pais, Silva a fost găsit întins pe jos, cu o lovitură la față provocată de o căzătură. Nu există nicio suspiciune legată de decesul său.

Dacă ar fi trăit, Fabrizio Joao Silva ar fi fost eliberat în 2047.

Noutăţile partenerilor

comentarii: