image
Sursa foto: jurnal.md

David Davitean, plin de vânătăi în fața instanței

După aproximativ două săptămâni de la bătaia crâncenă pe care a primit-o în închisoare, David Davitean și-a făcut apariția la Judecătoria Chișinău plin de vânătăi. Davitean afirmă că totul ar fi fost coordonat de către directorul Penitenciarului nr. 13 și de șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. „Plahotniuc vrea să mă pedepsească în locul lui Vitalie Proca”, afirmă fostul cumnat al killerului.

Davitean a mai spus că a cerut să i se pună în ghips mâinile fracturate în urma bătăii, dar a fost refuzat pentru că nu ar exista rezultatele radiografiei.

David Davitean a fost escortat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, pentru a fi examinată plângerea lui cu privire la decizia Procuraturii, care a refuzat să pornească urmărirea penală după ce el ar fi fost bătut de două ori, anul trecut, de către mascații de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera”. Ședința nu a avut însă loc, deoarece procurorul de caz a lipsit din motive necunoscute. Avocata lui Davitean spune că starea de sănătate a clientului ei este critică după maltratările la care a fost supus.

Singurele medicamente de care a beneficiat David Davitean au fost niște unguente pe care le-a primit de acasă, afirmă mama acestuia, Venera Gasparean.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a respins acuzațiile, iar reprezentanta Serviciului de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor ne-a recomandat să sunăm la numărul de telefon din biroul șefului închisorii nr. 13. Secretara acestuia ne-a spus însă că Igor Pântea nu este pe loc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: