image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase îndeamnă oamenii să semneze petiţia către UE: Să-i trimitem la închisoare pe cei implicați în spălări de bani

„Suntem mii de cetățeni semnatari ai petiției prin care Mișcarea de Rezistență ACUM va solicita Uniunii Europene să investigheze și să urmărească penal vinovații de Furtul Miliardului. Însă avem nevoie de cel puțin 50.000 de semnături pentru a avea mai multe șanse să-i trimitem la închisoare pe cei implicați în scheme de spălări de bani”, spune liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care îndeamnă cetăţenii RM să se alăture celor care au semnat deja petiţia.

„Așadar, avem nevoie de ajutorul Dvs. Vă rugăm să distribuiți link-ul petiției către 10 prieteni pe Facebook, Messenger, Viber sau alte rețele și să-i îndemnați să semneze. Dacă toți cei peste 11.000 de oameni care au semnat ar trimite petiția la alți 10 prieteni, am putea ajunge la 50.000 de semnături într-o singură zi”, a mai scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Pentru a putea vota petiţia, accesaţi link-ul acum.md.

petițiepetiție

Petiția mai poate fi semnată la sediile PAS de pe str. A. Mateevici 31, Platforma DA, str. 31 August 15, și PLDM, str. București 90, of. 19.

Precizăm că petiția a fost lansată în cadrul Adunării Generale a Cetățenilor din 26 august 2018.

De la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat nimic.

Povara a fost pusă pe umerii cetățenilor prin adoptarea de către Parlament a legii privind transformarea în datorie internă a garanțiilor de stat emise în noiembrie 2014 și martie 2015.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: