image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce spun angajații Primăriei despre Andrei Năstase, noul edilul ales al capitalei

Rezultatul scrutinului de duminică i-a bucurat pe mulți dintre actualii angajați de la Primăria Chișinău. Aceștia spun că îl așteaptă la muncă pe Andrei Năstase, care să înceapă modernizarea orașului.

Sunt gata să-l sprijine pe Năstase primarul interimar și viceprimarul municipiului. Unii cred că noua conducere va fi eficientă, alții preferă să nu comenteze subiectul.

„Eu nu am de gând să-mi i-au concediu când vine dumnealui în funcție așa cum s-a procedat cu mine când am venit eu în funcție. Dacă va avea nevoie de mine câteva zile ca să-i explic ce, unde, cum, eu voi fi aici ca să-l ajut, dar urmează discuții detaliate inclusiv pe modul de colaborare”, afirmă primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

„Sper că dumnealui va face față acestei funcții. Eu voi oferi posibilitatea să nu fie probleme cu mine, dacă va trebui dintr-odată, mă dau la o parte. Dacă va avea nevoie de ajutor, desigur o să acord acest sprijin, indiferent de unde voi fi”, a spus și viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu.

Alți angajați ai Primăriei speră că Andrei Năstase va continua proiectele lansate anterior.

„Îl așteptăm la Primărie să conlucrăm. Avem foarte multe proiecte de implementat. Dacă vor fi și proiecte noi, evident că vom lucra asupra lor”, afirmă șeful interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel.

„Ne-am bucurat aseară și nu ascundem acest lucru, deși suntem funcționari. Nu spunem că atunci când va veni domnul primar vom zâmbi. Trebuie să intre în esența activității aparatului primăriei, direcțiilor, dar cred că o va face”, consideră șefa Direcţiei administraţie publică locală, Alexandra Moțpan.

„Vreau să-l felicit pe domnul Năstase și așteptăm validarea alegerilor”, a spus şeful Direcţiei asistență Juridică, Valeriu Bogdan.

„Dă doamne să se apuce de lucru, pentru că politicul trebuie să-l lăsăm la o parte și să începem a munci”, afirmă Adrian Culai, consilier municipal din partea PLDM.

„Noi am făcut alegerea, deci lumea așteaptă schimbările și realizările”, a declarat pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

„Ceva trebuie de mișcat, este tânăr, energic. Sper că cu timpul o să vină cu o echipă bună și o să facă treabă”, a adăugat Maria Diaconu, specialist principal al Secţiei analiză şi monitorizarea domeniilor de ramură.

Nu toți cred însă că venirea lui Andrei Năstase la Primărie va declanșa schimbări majore în Chișinău.

„Nu are echipă în consiliu și un an mi se pare că este un termen foarte scurt. Mai mult s-a votat geopolitic, de calități nu aș putea spune”, consideră șefa Direcției documentare secția redactare, Veronica Procopii.

Alți funcționari și-au rezervat dreptul să nu comenteze alegerea chișinăuienilor.

Andrei Năstase a fost felicitat de către fostul primar Dorin Chirtoacă, potrivit căruia, oamenii au știut ce să aleagă.

„Eu am primit mandatul de primar de la locuitorii Chișinăului, nu de la Plahotniuc, Dodon, Leancă și alții. Cu toate dosarele și amenințările lor, nu puteam proceda altfel decât să transmit acest mandat înapoi chișinăuienilor, iar ei să decidă, prin vot, cine să fie primar, nu uzurpatorii. Mulțumim, locuitori ai Chișinăului și ai suburbiilor pentru rațiune, caracter, consecvență, încredere și putere de a merge înainte! Felicitări, Andrei!”, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: