image
Sursa foto: Profimedia

Imagini ”horror ”în Turul Țării Bascilor. Mai mulți rutieri s-au prăbușit într-un viraj și s-au rănit grav

Momente cumplite în Turul Țării Bascilor. Mai mulți sportivi au căzut într-un viraj, iar echipele medicale au intervenit de urgență.

Unul dintre cicliști a fost dus la spital și jurnaliștii de la fața locului spun că starea lui este destul de gravă.

Etapa a patra din Turul Țării Bascilor a avut parte de un moment teribil. Mai mulți rutieri au abordat în viteză un viraj din coborârea de pe Olaeta și au căzut după ce s-au lovit. Jurnaliștii care au văzut momentul a spus că locul nu era corespunzător semnalizat și acesta ar fi fost motivul care ar fi declanșat acest accident în lanț.

Imaginile transmise în direct au arătat un tablou care a provocat fiori pentru că mai mulți rutieri se aflau întinși pe șosea, „avariați” destul de serios. Printre cei care au avut de suferit s-au aflat Primoz Roglic, Remco Evenepoel și Jonas Vingegaard. Echipajele medicale au intervenit de urgență.

Remco Evenepoel (24 ani), campion mondial de contratimp, a căzut într-o zonă unde se află pământ, dar s-a lovit destul de serios și a nevoit să se retragă. Din imagini se vede că a suferit răni serioase și se pare că este vorba despre fractură de claviculă.

Liderul clasamentului general, Primoz Roglic, a avut și de el de suferit și deși s-a ridicat fără să aibă nevoie de ajutor a decis să abandoneze. Cea mai mare problemă a avut-o Jonas Vingegaard. Dublul câștigător al Turului Franței a rămas multe minute nemișcat și a fost evacuat de medici. Danezul a fost scos pe targă, imobilizat, din zona accidentului. Există informații că la spital a fost transportat, în stare gravă și un alt ciclist și se pare că ar fi vorba despre Jay Vine.

Organizatorii au decis să oprească acestă cursă în momentul în care au realizat că toți medicii cursei erau blocați la locul acestui accident. Ulterior s-a anunțat faptul că timpii de astăzi nu vor conta pentru clasamentul general.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: