image
Sursa foto: Jurnal.md

RM primește o nouă tranșă de suport bugetar din partea UE, de circa 25 de mil. de euro; Pentru ce vor fi utilizați banii

Comisia Europeană a aprobat ieri, la Bruxelles, acordarea noii tranșe de suport bugetar de 24,85 milioane de euro. Cetățenii vor beneficia de îmbunătățirea serviciilor polițienești, creșterea oportunităților economice în agricultură și dezvoltare rurală în baza acestui sprijin din partea UE, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

Pe direcția continuării reformei poliției, banii sunt alocați pentru îmbunătățirea condițiilor și calității studiilor în centrele de instruire și excelență pentru polițiști, implementarea unui sistem de formare profesională continuă pentru aceștia și pentru îmbunătățirea condițiilor din izolatoarele de detenție preventivă.

Uniunea Europeană a reluat acordarea suportului bugetar și asistenței macrofinanciare în luna iulie 2019.

Acum doi ani suportul a fost suspendat din cauza deteriorării statului de drept din Republica Moldova. Reluarea asistenței vine să sprijine procesul de reforme structurale, asumat de Guvernul Republicii Moldova, și este condiționată de progresele realizate în aceste reforme.

Din iulie și până acum, Uniunea Europeană a oferit 73,54 de milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea și sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar și 19,8 milioane de euro sub formă de asistență macrofinanciară.

Până la sfârșitul anului curent, se planifică debursarea altor 40 de milioane de euro de asistență macrofinanciară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: