image
Sursa foto: stern.de

Schimbare de ultimă oră la Google: Noile reguli sunt foarte stricte

Google a lansat noi măsuri de securitate pentru utilizatori. Vizați de schimbări sunt utilizatorii minori, care vor avea parte de mai multă protecție în mediul virtual, de acum încolo.

Noile schimbări aduse de Google vor spori confidențialitatea și securitatea minorilor care folosesc serviciile marelui gigantic tehnologic.

Concret, vor fi eliminate automat imagini ale persoanelor sub 18 ani din rezultatele cautărilor, în cazul în care părinții minorilor solicită acest lucru.

La fel de important de menționat pentru utilizatori este că Google va elimina „conținutul excesiv de comercial” din versiunea pentru copii a YouTube și va schimba ce fel de anunțuri pot fi vizate de utilizatorii care au sub 18 ani.

De asemenea, „redarea automata” pe YouTube în mod implicit pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani va fi dezactivată. Această măsură are ca scop diminuarea potențialului mediului digital de a-i face pe utilizatori dependenți de ecranele inteligente.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că Google va dezactiva definitiv „istoricul locațiilor” pentru utilizatorii săi care au sub 18 ani, scrie Playtech.ro.

Măsurile adoptate de Google nu sunt o noutate în domeniu. În ultima perioadă, mai multe companii din zona tech au luat decizii similare.

Apple, de exemplu, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că va începe să scaneze toate fotografiile realizate de utilizatorii dispozitivelor sale, precum iPhone sau iPad, iar această scanare se va realiza direct pe dispozitiv, înainte chiar ca imaginile să fie salvate în iCloud. Măsura anunțată de Apple face parte din programul Child Safety și este menită să descopere dovezi ale abuzului asupra copiilor.

De cealaltă parte, experții în securitate și intimitate digitală spun că scanarea nediscriminatorie a fotografiilor a milioane de utilizatori șterge cu buretele progresele făcute în aceste zone în ultimele zeci de ani. Asta se arată într-o scrisoare deschisă semnată de peste patru mii de experți și academicieni adresată Apple.

Noutăţile partenerilor

comentarii: