image
Sursa foto: marca.com

"Dubla" lui Benzema i-a dus pe "galactici" în a treia finală de Ligă a Campionilor consecutivă

Real Madrid s-a calificat cu emotii în finala UEFA Champions League. După 2-1 în tur, spaniolii au terminat la egalitate pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 2-2, şi vor juca pentru al treilea an la rând cu trofeul pe masă.

Karim Benzema a fost eroul spaniolilor în returul de pe Bernabeu, care nu a fost lipsit de controverse. Gazdele au început cu stângul, iar marcatorul golului german din tur, Kimmich a deschis scorul şi în manşa secundă, după doar trei minute.

Egalarea a venit repede. În minutul 11, Marcelo a centrat perfect pentru Benzema, iar francezul a înscris cu o lovitură de cap, din apropiere.

Până la pauză nu s-a mai marcat, chiar dacă ambele echipe au avut ocazii. Lewandowski, Muller şi James au ratat în aceeaşi fază, în timp ce, la poarta cealaltă, Sergio Ramos a trimis cu capul în plasa laterală.

Au lipsit golurile, nu şi controversele. Bavarezii au cerut de două ori penalty. Mai întâi, la un duel între Sergio Ramos şi Lewandowski. Apoi, chiar înainte de pauză, la henţul evident al lui Marcelo. "Centralul" turc Cuneyt Cakir a lăsat de fiecare dată jocul să continue, în ciuda protestelor vehemente ale oaspeţilor.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru campioana Germaniei. După doar 20 de secunde, Ulreich a gafat incredibil şi Benzema a profitat pentru a marca în poarta goală. Cristiano Ronaldo putea rezolva calificarea în minutul 54, însă a irosit o şansă imensă din apropiere.

Bayern a cerut din nou lovitură de la 11 metri, după un alt duel Ramos-Lewandowski, apoi a revenit în joc prin golul lui James Rodriguez. Jucătorul împrumutat chiar de la Real Madrid a marcat printre picioarele lui Navas, însă a refuzat să sărbătorească reuşita.

În ciuda asediului din final, Bayern nu a mai găsit drumul spre un al treilea gol. Calificarea lui Real în ultimul act a fost salvată de Keylor Navas, care a scos şutul lui Tolisso, apoi a respins mingea trimisă cu capul de Muller.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: