image
Sursa foto: Occupy Guguță

Protest la Chișinău față de anularea alegerilor la Istanbul: „La fel ca și nouă, li s-a furat dreptul la vot”

Membrii și simpatizanții comunității „OccupyGuguță” au protestat astăzi față de anularea alegerilor locale de la Istanbul, care au fost câștigate de candidatul opoziției. Aceștia au amintit că o situație similară s-a întâmplat și la Chișinău, când alegerile câștigate de Andrei Năstase au fost invalidate.

Cauza de astăzi este una de solidaritate cu cei cărora li s-a furat dreptul la vot, așa ca și nouă. Erdogan și Plahotniuc nu sunt Turcia și Moldova. Cele două țări sunt cetățenii, oameni care au demnitate, putere și rezistență”, au declarat membrii OccupyGuguță.

Reprezentanții comunității susțin că atunci când rezultatele alegerilor nu sunt recunoscute pentru că nu convin puterii, e de datoria tuturor, nu doar a votanților, să se indigneze.

„La fel și noi ne-am dorit un alt candidat decât pe cea sprijinită cu ardoare de oligarhat. Înțelegem acum că frăția dintre autoritățile moldovenești și cele turcești nu se traduc doar prin răpiri de oameni, prin tăcerea suspectă asupra chestiunii genocidului armean, nu doar prin cadouri ca mașinile Toma și nici măcar prin restaurarea unei clădiri”, spun ei.

Amintim că, la Istanbul, Consiliul suprem electoral (YSK) a anulat scrutinul din 31 martie şi a anunțat organizarea de noi alegeri locale la 23 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: