image
Sursa foto: unian.net

Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, este pregătit să se întâlnească cu Putin; Unde ar putea avea loc întrevederea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni că este pregătit să aibă o întâlnire oficială cu omologul său rus Vladimir Putin, în Minsk, menţionând că ar trebui să participe la discuţii şi Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa, relatează Reuters, citată de Mediafax.

„Acum vreau să mă întorc spre preşedintele rus Vladimir Putin. Avem nevoie să vorbim? Este necesar. Haideţi să discutăm despre cui îi aparţine Crimeea şi despre Donbass”, a declarat Zelenski.

Administraţia de la Kremlin a anunţat că va lua în considerare oferta preşedintelui ucrainean.

„Trebuie să înţelegem dacă există un prospect pentru o astfel de întâlnire, trebuie să înţelegem ce fel de format nou ne este propus”, a transmis Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

„Este o iniţiativă nouă. Bineînţeles că va fi luată în considerare, dar momentan nu pot oferi nicio reacţie”, a adăugat Peskov.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au deteriorat în anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Cele două ţări sunt în conflict şi din cauza faptului că Rusia susţine separatiştii din regiunea Donbass, din estul Ucrainei.

Cele două ţări au semnat un acord de încetare a focului în anul 2015, în Minsk, capitala Belarusului, cu susţinerea Franţei şi Germaniei. Acordul a avut un succes limitat în ceea ce priveşte încetarea ostilităţilor dintre Rusia şi Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: