image
Sursa foto: digisport.ro

John Higgins şi Mark Williams, în finala Campionatului Mondial de snooker

Finala Campionatului Mondial de Snooker 2018, care se desfășoară la Teatrul Crucible, din Sheffield, se va disputa între scoțianul John Higgins și galezul Mark Williams. Finala care va debuta duminică se va întinde pe durata a două zile și va avea patru sesiuni (n.r. - cel mai bun dintr-un total de 35 de frame-uri).

În semifinale, cel supranumit "Vrăjitorul din Wishaw" l-a învins pe englezul Kyren Wilson, cu 17-13. Cel mai recent titlu mondial cucerit de Higgins datează din anul 2011.

Pentru Higgins, de patru ori campion al lumii (1998, 2007, 2009 și 2011), va fi a șaptea prezență în finala de Crucible și a doua consecutivă, după ce în urmă cu un an se vedea învins de Mark Selby.

De partea cealaltă, Williams a avut mari emoții in penultimul act, disputat in compania englezului Barry Hawkins. Scorul înaintea sesiunii decisive de sâmbătă seara era favorabil lui Hawkins, 13-11, și englezul s-a menținut la conducere pana la 15-14, când Williams egala din nou scorul. După frameul 31, Williams a preluat în premieră conducerea meciului și a câștigat meciul cu 17-15.

Williams a fost prezent ultima dată într-o finală de Campionat Mondial în urmă cu 15 ani, când îl învingea pe bunul său prieten Ken Doherty, pentru al doilea său titlu la Crucible (2000 și 2003).

Va fi al 56-lea meci din istorie între Higgins și Williams, doi dintre jucătorii care se află la al 26-lea sezon de snooker profesionist. Higgins îl conduce pe Williams, cu 31-20, la întâlniri directe. Patru dintre meciuri s-au încheiat la egalitate în defuncta Premier League, unde era permisă și remiza.

De asemenea, va fi a opta finală între cei doi, Higgins câștigând patru titluri în fața lui Williams.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

Marele câștigător al Campionatului Mondial va încasa un premiu de 425,000 de lire sterline, în timp ce finalistul va fi răsplătit cu 180,000 de lire sterline.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: