image
Sursa foto: euneighbourseast.eu

Despre ce tace propaganda rusă: Cum își dorește Putin să încheie războiul? // VIDEO

De ce Kremlinul tot vorbește despre pace, dar continuă să ducă război în Ucraina? La această întrebare răspunde un nou episod video al proiectului UE „Despre ce tace propaganda rusă”.

Noul episod arată că pentru Kremlin restabilirea păcii în Ucraina înseamnă acapararea de teritorii și încălcarea suveranității unui stat vecin - condiții inacceptabile pentru Kiev. De aceea Moscova caută „pacea” printr-un război extrem de brutal, inclusiv atacuri cu rachete țintite asupra infrastructurii civile și masacrarea civililor.

Episodul este disponibil în limba rusă cu subtitrare în engleză.

Scopul proiectului „Despre ce tace propaganda” este de a transmite informații și știri de încredere despre războiul din Ucraina publicului de limbă rusă din Belarus, Moldova, Ucraina și alte țări ale Parteneriatului Estic. Episoadele cuprind știri și subiecte importante care sunt trecute cu vederea sau distorsionate în mod deliberat de propaganda de la Kremlin, precum și dezmințirea celor mai răspândite fake-uri în spațiul informațional al acestor țări.

Proiectul este implementat de mass-media independentă din Belarus Zerkalo.io în parteneriat cu EU NEIGHBORS east, EUvsDisinfo și Ukrainian Channel 24 (24tv.ua).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: