image
Sursa foto: Profimedia

Teheranul amenință că va bombarda siturile nucleare israeliene, dacă Israel va ataca instalațiile nucleare din Iran

Iranul și-ar putea revizui doctrina nucleară, spune un comandant al Gărzilor Revoluționare Iraniene, potrivit agenției de media de stat Tasnim.

„Amenințările regimului sionist împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului fac posibilă revizuirea doctrinei noastre nucleare și abaterea de la considerațiile noastre anterioare”, a spus Ahmad Haghtalab, responsabil cu securitatea nucleară, notează Sky news, citat de Digi24

„Dacă regimul sionist dorește să ia măsuri împotriva centrelor și instalațiilor noastre nucleare, vom lua măsuri similare cu siguranță și categoric cu rachete avansate împotriva propriilor site-uri nucleare”.

Comandantul a spus că instalațiile nucleare ale Israelului au fost identificate, adăugând că „degetul noastru e pe trăgaci”. Liderul suprem ayatollahul Ali Khamenei are ultimul cuvânt cu privire la programul nuclear al Teheranului, despre care unii lideri din Occident spun că are scopuri militare.

Teheranul a susținut întotdeauna că programul său nuclear a fost strict în scopuri pașnice. Comentariile vin după ce fostul oficial Mossad, Zohar Palti, a declarat pentru Sky News că lovirea instalațiilor nucleare ale Iranului este pe masa opțiunilor luate în considerare de Israel pentru a riposta după atacul de sâmbătă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: