image
Sursa foto: Facebook

VIDEO // Mai mulți șoferi moldoveni au protestat la vama Albița; Care este motivul

Transportatorii de colete au protestat la vama Albița, după ce vameșii nu le-ar fi permis să treacă frontiera. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare.

Moldovenii care transportă colete sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea sa aibă însoțitor.

„Nu se trece cu colete, în mare parte pierdem timp de la 30 min până la 12 ore ca să trecem frontiera. Aici mă refer la o unitate de transport, asta în cel mai bun caz, îți găsește cu vreo două găini sau vreo 5 litri de vin mai mult. Fară multă vorbă ne întoarce înapoi, parcă am fi contrabandiști, deși din Ro în UE se duce cu vârf și îndesat colete fară întrebări. Răspunsurile celor din vamă este simplu: Nu se permite, avem acord de colaborare cu Moldova și avem indicații clare. Cunoaștem că se fac schimbări la Codul Vamal, sper ca guvernarea și cei responsabili să privească cu ochii deschiși la diaspora și să nu uite de unde au pornit la drum”, a scris un șofer pe o rețea de socializare.

protest vama Albița

După ce mai mulți șoferi din Republica Moldova, au blocat în seara zilei de miercuri, 8 Martie, Punctul Vamal Albița pe sensul de intrare în România dinspre Leușeni, un vameș le-a explicat că toți cei care tranzitează aceasta vamă trebuie să respecte legislația in vigoare.

„Vă spun că acțiunea dumnevoastră aici în punctul de trecere a frontierii Albița, considerăm că este una ilegală în primul rând și încurcați și lucrătorilor vamali. Adică în loc dumnevoastră să facilitați lucrul colegilor de la poliția de frontieră și autoritatea vamală dumnevoastră mai mult încurcați”, a spus un polițist de frontieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: