image
Sursa foto: mditv.ro

13 percheziții efectuate la un grup criminal din domeniul imobiliar, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale

Astăzi, sub conducerea procurorilor PCCOCS, forțele de ordine au efectuat 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului criminal organizat, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale. 

În urma perchezițiilor au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunțuri și au fost depuse plângeri

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Contabilitate dublă, salarii în plic, arvune de la persoane folosite în alte scopuri

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: