image
Sursa foto: RTV.net

Surprinzător: Care sunt diferențele dintre creierul femeilor și cel al bărbaților

Au existat mereu dezbateri privind diferențele dintre femei și bărbați, mai ales din punct de vedere al sistemului neurologic și de cât de mare sau mic ar fi creierul femeilor comparativ cu al bărbaților.

Ei bine, oamenii de știință au un răspuns satisfăcator, scrie presa din România.

Lise Eliot, profesor în neurologie la Școala de Medicină din Chicago susține că indiferent de cât de mult s-ar încerca găsirea unei diferențe de acest gen între sexe, efortul va fi imposibil, deoarece ele nu există. Potrivit explicației lui Eliot, creierul este un organ unisex, iar din acet motiv diferențele nu sunt date de aspectele biologice, ci printr-o consecință a multitudinii proceselor de socializare.

"Orice individ, indiferent de sex, poate fi competitiv sau agresiv. Dar bărbații și femeile pot avea modalitati diferite de a exprima aceste trăsături pe baza normelor sociale," susține specialistul.

Cât despre mărime, neurologul are o explicație mai mult decât satisfăcătoare: deși se spune că bărbații au creierul mai mare, nu trebuie să uităm că toate organele bărbaților sunt mai mari ca ale femeilor, însă acest lucru nu înseamnă că ele funcționează diferit sau că sunt mai mult sau mai puțin performante.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: