image
Sursa foto: Reuteurs

Trump afirmă că nu va mai impune tarife Chinei şi că speră să se întâlnească cu Kim Jong-un

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă de la summitul G20, că deocamdată nu va impune mai multe tarife asupra Chinei şi că speră să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Donald Trump a mai declarat că discuţiile privind compania Huawei vor fi lăsate pentru sfârşitul negocierilor cu China, adăugând că firmele americane vor avea permisiunea să vândă echipament companiei Huawei, scrie mediafax.ro.

Liderul de la Casa Albă a afirmat de asemenea că speră să întâlnească cu Kim Jong-un duminică, în timpul vizitei sale în zona demilitarizată între cele două Corei.

Acesta a informat că va fi o vizită de scurtă durată şi că speră să "îi strângă mâna".

În cadrul întrevederii cu prinţul saudit Mohammed Bin Salman, Trump a declarat că Arabia Saudită este "un aliat extraordinar al Statelor Unite", însă este foarte "nefericit" în privinţa asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi.

Întrebat despre afirmaţiile fostului lider de la Casa Albă Jimmy Carter, care l-a acuzat pe Trump că este un "preşedinte ilegitim" din cauza ingerinţelor ruse în alegeri, acesta a declarat că se aştepta la astfel de afirmaţii, însă funcţia nu a fost obţinută cu ajutorul Rusiei.

Privind decizia de a anulat o serie de atacuri care să vizeze ţinte din Iran, preşedintele american a declarat că a fost informat că 150 de persoane ar putea muri în urma atacurilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care atacurile nu au mai avut loc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: