image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase spune ce trebuie să facă CMC pentru a stopa construcția unei clădiri cu 10 etaje în parcul Ștefan cel Mare

Mafia imobiliară, coordonată unipersonal de beneficiarul său plenar, Plahotniuc, este tot mai aproape de realizarea unei scheme frauduloase de proporții având drept finalitate o construcție abuzivă într-un spațiu verde din centrul capitalei.

Este declarația președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a cerut astăzi Consiliului Municipal Chișinău să demareze mai multe acțiuni de ordin juridic, care pot impiedica construcția în locul cafenelei Guguța a unui centru de business.

„Consiliul Național al Monumentelor Istorice, în mod obscur a aprobat deja schița de proiect a clădirii cu 10 etaje care urmează să fie construită în locul cafenelei Guguță, din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Toată operațiunea se produce cu implicarea justiției capturate, care permite nu doar furtul miliardelor din bănci, furtul a sute de mii de voturi, ci și a bunurilor imobiliare, pe care au pus ochiul gruparea de escroci. Se cunoaște că, în pofida voinței Consiliului municipal privind neadmiterea privatizării terenului aferent cafenelei și interzicerea construirii acolo a unei clădiri supraetajate, judecătorii lui Plahotniuc, substituind voința a circa un milion de cetățeni ai municipiului, au luat deja o decizia abuzivă de a permite coordonatorului guvernarii cleptocrate și al justiției corupte de a construi ce vrea și unde vrea”, a declarat Andrei Năstase.

Iată care sunt acțiunile propuse de primarul ales al capitalei:

1. Consiliul municipal, în conformitate cu art. 11 al Legii privind delimitarea proprietății publice, art. 75 al Legii privind administrația publică locală și art. 6 al Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, să ia decizia ca terenul pe care este amplasată actualmente cafeneaua, să treacă din domeniul privat în domeniul public al municipiului Chișinău.

„Prin această decizie nu se poate interzice construcția, însă terenul din domeniul public nu va putea fi înstrăinat, depus în capitalul social al unor entități economice, supus urmăririi silite și nu poate fi obiectul unei garanții reale. Așadar, atractivitatea ideii de a construi ceva pe un teren, care nu este pasibil privatizării, scade substanțial”, a explicat Andrei Năstase.

2. Apoi administrația primăriei urmează să examineze minuțios temeiurile pentru rezilierea contractului de arendă cu firma Regala Imobilă.

„În cazul în care se constată că există circumstanțe juridice, care atestă încălcarea condițiilor arendei de către firma respectivă, primăria va demara procedura de desfacere a contractului respectiv”, a menționat primarul ales.

3. Consiliul municipal nu va accepta modificarea codului zonal pentru demararea construcției centrului de business și va monitoriza riguros ca primăria să nu elibereze un certificat de urbanism pentru lucrările de proiectare a edificiului.

„Dar până la realizarea acestor măsuri urgente, chemăm cetățeni responsabili să fie prezenți cât mai frecvent în zona actualei cafenele Guguță, astfel încât să nu admitem demararea lucrărilor de demolare/construcție”, a fost apelul liderului Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: