image
Sursa foto: Getty Images

Portugalia - Uruguay şi Spania - Rusia, primele optimi de la CM, după un scenariu de film de la Hollywood

Portugalia - Uruguay şi Spania - Rusia sunt primele două optimi de finală, după terminarea grupei B de la Mondial. Echipa lui Hierro s-a făcut de râs cu Marocul, dar a ratat pe final duelul cu Suarez şi Cavani, exponenţii unei echipe care s-a încununat în trecut de două ori campioană mondială.

La egalitate perfectă după două runde, Spania şi Portugalia s-au luptat în această seară pentru şefia grupei. Campioana mondială din 2010 părea favorită, în condiţiile în care adversara, Maroc, era deja eliminată de la turneul final. Mai mult, iranieinii aveau şi ei şanse de calificare, astfel că se anunţa un duel de foc la Saransk.

În minutul 90, scorul era Portugalia - Iran 1-0 şi Spania - Maroc 1-2, iar lucrurile păreau clare, cu Ronaldo&Co câştigătorii grupei. Doar că, practic în acelaşi timp, două decizii luate cu ajutorul VAR-ului au întors situaţia. Concret, lusitanii au fost sancţionaţi cu un henţ în careu, Iran egalând situaţia din penalty. În cealaltă partidă, Spania marcase prin Iago Aspas, superb, a la Madjer, dar tuşierul rididcase fanionul pentru ofsaid. După VAR, centralul a validat reuşita, iar lucrurile s-au schimbat la 180 de grade.

Astfel, Spania şi Portugalia au terminat la egalitate, cu 5 puncte, însă s-au calificat în optimi primii graţie golaverajului mai bun. Diferenţa a fost aceeaşi, un gol în plus, dar Spania a marcat cu un gol mai mult, următorul criteriu. Astfel, "Furia Roja" evită Uruguayul şi urmează a întâlni locul doi din grupa A, Rusia, ţara gazdă.

Primele optimi ale competiţiei vor avea loc sâmbătă, 30 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: