image
Sursa foto: facebook/ Alexandru Slusari

Slusari: Andrei Năstase a descoperit încă un punct nevralgic al regimului, care se teme de lumina și solidaritatea oamenilor

Andrei Năstase, candidatul comun al forțelor antioligarhice pentru alegerile locale din 20 mai curent, continuă întâlnirile cu locuitorii capitalei. Împreună cu membrii Platformei DA, acesta a dicutat cu locatarii unui bloc din centrul capitalei.

„Pe bulevardul Ștefan cel Mare 6, în centrul capitalei, am ascultat în două limbi o istorie de coșmar a locatarilor unui bloc, care este una neimaginabilă în secolul XXI într-un un oraș din zona europeană. Colegii mei au mai scris despre acest caz oribil, când un grup de boschetari și cerșetori tineri terorizează întreaga casă pe fundalul unei neputințe suspecte ale autorităților statale. Scările și mansardele sunt pline cu seringi, rămășițe de clei și sticle de vodcă. De câteva ori locatarii cu forțele proprii au stins câteva incendii izbucnite din cauza mizeriei respective. Este evident că există o schemă de afaceri cu cerșitul și aprovizionarea oamenilor străzii cu cele mai primitive droguri, care sustrag ultimul ban milogit”, susține vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„După prima noastră apăriția acolo, boschetarii au fost evacuați pe ceva timp în alt loc. Însă, recent au revenit. Volume de plângeri și demersuri ai locatarilor și agenților economici la adresa diferitor instituții publice abilitate au adunat deja mult praf. Câteva persoane din acest bloc așteaptă mai mult de o lună când doamna Radu va găsi timp de audiență pentru ele. Poliția închide ochii la tot ce se întâmplă. Mulți locatari sunt convinși că schema respectivă este patronată anume de poliție”, a spus vicepreședintele Platformei DA.

De această situație s-ar face vinovate autoritățile care nu intervin, susține Slusari.

„Afirmația privind protejarea acestui dezmăț la nivelul autorităților, în opinia mea, a fost întărită prin apăriția subită la fața locului a unui individ, Vadim Ungureanu, ziarist autointitulat. Evident că telefoanele noastre sunt interceptate și acest lacheu al regimului are acces la informație. Niciodată Ungureanu n-a venit la multiplele întâlniri ale candidatului nostru cu alegătorii. Dar acum, se vede că a primit comanda "FAS", a declarat Slusari.

„Dânsul era absolut indiferent la problemele locatarilor disperați. Toată perioada când Andrei Năstase și toată echipa noastră discuta cu oamenii și identifica niște soluții urgente de rezolvare a problemei, acest nemernic făcea tot posibilul și imposibilul pentru a-l provoca pe Andrei. Nu a fost el la prima încercare de acest gen, dar niciodată n-am auzit asemenea cuvinte mârșave din gura lui. Ticălosul îl ataca murdar pe Năstase pe linia familiei. Vorbea urât despre soția dumnealui. Era clar că se urmărește zădărnicirea întrunirii”, a spus vicepreședintele Platformei DA.

Potrivit lui Slusari „evenimentul dat denotă faptul că candidatul Andrei Năstase a descoperit încă un punct nevralgic al regimului, care se teme de lumina și solidaritatea oamenilor, indiferent de etnia și limba vorbită. Au frică sălbatică că în funcție publică de rang înalt va veni o persoană, care știe cum în scurt timp să distrugă principalele scheme criminale și să redirecționeze fluxurile financiare din buzunarele unor funcționari în vistieria statului”, a spus vicepreședintele Platformei DA.

„Spaima lor crește pe zi ce trece după ce Năstase la mai mulți oameni propune soluții reale și palpabile. Tot mai radicale devin și metodele lor de luptă, care deja trec peste orice limită a unui stat, care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Sperăm că toate aceste procese periculoase pentru sănătatea și demnitatea lui Andrei Năstase vor fi analizate și monitorizate de către organismele internaționale. Dar noi vom rezista, întrucât simțim un sprijin enorm al OAMENILOR și suntem SPERANȚA lor”, a conchis Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: