image
Sursa foto: captură video

„Frizerul din Călărași”, Sergiu Buruiană, cel care a tuns forțat și agresat doi tineri, condamnat la doi ani de închisoare

Doi ani de închisoare și amenzi. Atât au primit așa-numitul „frizer din Călărași”, Sergiu Buruiană, și doi amici de-ai săi, care, în luna iulie a acestui an, au tuns forțat doi tineri în magazinul unei benzinării din orașul respectiv. Decizia a fost luată de prima instanță și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Judecătoria Strășeni, sediul Călărași, l-a condamnat pe Sergiu Buruiană la doi ani de închisoare. El a rămas în arest preventiv până la pronunțarea sentinței definitive. Iar doi amici de-ai acestuia vor trebuie să plătească amenzi de câte 50 de mii 500 de lei.

Totodată, unul dintre tinerii care au avut de suferit în acest caz va primi câte 7.000 de lei de la doi dintre bărbații care l-au agresat. Amintim că, pe 9 iulie, doi tineri cu părul lung, care au intrat în magazinul unei benzinării din orașul Călărași, au fost înjurați, agresați fizic și tunși forțat de un grup de bărbați aflați în stare de ebrietate.

Instanța de judecată a stabilit că inițiator în acest caz a fost Sergiu Buruiană. Cei trei indivizi și-au recunoscut vina și cauza penală a fost examinată în procedură simplificată.

În 2015, același Sergiu Buruiană a fost condamnat în orașul Veneția, Italia, la aproape 24 de ani de detenție, pentru omor intenţionat şi deţinere ilegală de arme. El se afla însă în libertate în Republica Moldova.

În octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis că bărbatul trebuie să execute 22 de ani şi cinci luni de închisoare din acea pedeapsă. În 2012, Buruiană a omorât un tunisian într-o piaţă din oraşul Padova și atunci a fugit din Italia. El era dat în urmărire internațională, dar se plimba nestingherit prin orașul său de baștină, Călărași.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: